rekoruuatp.jpg

Huomasin pari päivää sitten että kananmunat ovat aika vähissä.
Tästä pystyin minäkin päättelemään että Teuvan Reko kokoontuu pian ja pistäydyin heti ehtiessäni Facebookkiin omaan Rekoryhmään.
Olin hiukan myöhässä - joidenkin myyjien tilausaika oli jo mennyt umpeen.
Tilasin kuitenkin kananmunia, juustoa ja tuorejuustoa lehmänmaidosta, paprikoita, tomaatteja ja ihania kevätrullia. Talletin kaikki tilaukseni leikkaa-limaa-toiminnolla kalenterisovellukseen jonka saan auki kännykälläkin.

Tämä on meidän perheelle jo tuttu juttu. Mennään tapahtumaan koko jengi, minä kuljen kännykkälistan kanssa mitä mistäkin, Jiit kantavat saaliit autoon ja Kari kulkee kukkaron kanssa. Shiba Inu Steeda katselee tapahtumaa auton takalasilta arvokkaasti ja Villakoira Elmo pinkoo remmi kireällä kunnes minä tartun ohjaksiin. Se yrittää joka kerta karata autosta ilman hihnaa ja pari kertaa on onnistunutkin, mutta onneksi se antaa ottaa itsensä iloisena kiinni.
Meno on Rekolla sen verran rentoa että moiset tempaukset vain naurattavat porukkaa vaikka meitä hiukkasen hävettää...

Wikipedia määrittelee Rekon näin:
"REKO-lähiruokarengas tai -ryhmä on joukko kuluttajia ja lähiruokatuottajia, jotka käyvät keskenään kauppaa yksinkertaisen mallin mukaan. REKO eli Rejäl konsumption tarkoittaa ”Luotettavaa kuluttamista – siistiä, mukavaa ja reilua”. Malli on saanut alkunsa Suomessa Pohjanmaalla kesällä 2013. Thomas Snellman tutustui Amap-toimintamalliin Ranskassa ja mietti, miten hyvin se toimisi täällä meillä Suomessa. REKO-mallin kokeilu aloitettiin Vaasassa ja Pietarsaaressa. Nyt tällä mallilla myydään lähiruokatuotteita jo lähes kaikissa maakunnissa. Marraskuussa 2015 Suomessa toimi jo yli 100 REKO-ryhmää."

En osaa sanoa säästämmekö kuukauden ruokalaskussa tällä tavoin paljoakaan mutta haluamme ostaa Rekolta jo periaatteesta. Ja ei haittaa kun voi jutella suoraan tuottajan kanssa ja ruoka on ihan tuoretta. Eikä ole turhanpäiten pakattu moneen muoviin. Eikä sitä ole rekalla ajelutettu pitkin Suomea edestakaisin. Ja Rekolla näkee aina tuttuja ja kälätämme siellä innoissamme kun jonotamme tuotteita.

Tänään ihmettelin ääneen missä juustontuottaja on ja sain kuulla että Rekon aikataulua oli siirretty puoli tuntia eteenpäin. Ja me kun pidettiin kauheaa kiirettä että olisimme ehtineet sillä tulen kotiin töistä puoli kuudeksi, sitten pitää äkkiä syödä ja sitten kuudeksi takaisin kirkonkylälle jonne on melkein 20 km. Reko kestää vain puoli tuntia ja siinä ajassa on kaikki tuotteensa jonotettava. Lukihan se siellä Facebookissa mutta enhän minä ollut sitä huomannut. Olen tyytyväinen muutettuun aikatauluun, parempi noin!

Kuulin tänään - kun oli jo myöhäistä enää mitään Rekolle tilata - että saan ihania ja odotettuja kesävieraita ensi viikolla. Sovin tutun rekomyyjän kanssa sitten erikseen että hän tuo minulle ensi viikon alussa töihin pari herkullista piirakkaa että riittää kahvin kanssa tarjottavaa. Minulla sattuu (onneksi) olemaan töitä koko viikonlopun joten en itse ehdi leipomaan - joten tämä on aivan mahtava vaihtoehto. Edullista, kotona leivottua piirakkaa ilman lisäaineita.

Joskus haaveilen että minäkin laittaisin tuotteita myyntiin sillä puutarhani tuottaa kaikenlaista yli tarpeen. Ehkä sitten kun marjapuskat notkuvat marjoja, puut omenia ja vattuja kypsyy enemmän kuin itse tarvitaan. Sipuliakin näyttäisi tänä vuonna kasvavan hyvin - viileä ja sateinen kesä on sipulille mieleen. Kolmenlaista keväällä laitettiin, kelta-, puna- ja valkosipulia, viimeksimainitut itsekasvatetuista itusilmuista pari vuotta kasvateltua satsia. Katsotaan nyt kuinka innostutaan.
Siinä voisi olla hyvä paikka Jiiden tienata taskurahoja!

Ja ei kun lapsiparat töihin!